Bitcoin-verkosto on tulossa yhtä kiireinen kuin vuoden 2017 härkätaistelussa – samanlaisilla hinnoilla, mutta paljon pienemmillä maksuilla.

Aktiivisten osoitteiden lukumäärä Bitcoin-lohkoketjussa saavutti eilen 1,18 miljoonaa, saavuttaen samanlaiset korkeudet kuin Bitcoinin 2017 härkäajossa.

Kuten Ikigain varainhoidon kvanttistrategiajohtaja Hans Hauge huomautti, eilinen piikki oli seitsemänneksi suurin aktiivisten osoitteiden määrä Bitcoinin historiassa. Hän viittasi salaustietosivuston Coin Metrics -tietoihin.

“Vau, eilen käytössä oli paljon BTC-aktiivisia osoitteita. Tarkemmin sanottuna 1 188 873. Se on kaikkien aikojen seitsemänneksi suurin. Itse asiassa lähetysosoitteiden määrä nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 836,08”, hän twiittasi tänään.

Itse asiassa aktiivisten osoitteiden lukumäärä oli vain 101 000 pienempi kuin Bitcoinin kaikkien aikojen korkein 1,29 miljoonaa osoitetta, joka nähtiin 14. joulukuuta 2017 – kolme päivää ennen kuin Bitcoinin hinta oli korkeimmillaan lähes 20 000 dollaria.

Hauge lisäsi, että Bitcoinia lähettävien osoitteiden lukumäärä oli eilen kaikkien aikojen korkein, 836 000 osoitetta. Tämä on mahdollista, koska yksi Bitcoin-osoite voi lähettää BTC: n useisiin osoitteisiin.

Tästä toiminnasta huolimatta Bitcoin-transaktiopalkkiot ovat pysyneet alhaisina. Vaikka palkkiot nousivat tämän kuukauden alussa, keskimääräinen maksu on 6,7 dollaria. Se on kaukana vuoden 2017 huippupalkkioista, jotka nousivat hetkeksi jopa 55 dollariin tapahtumaa kohti.

Bitcoin-haltijat ovat vihreässä

Paitsi että Bitcoin-verkko aktivoituu, hinnan nousu on vienyt monet Bitcoin-haltijat vihreään. Coin Metricsin mukaan 4. marraskuuta 98% Bitcoin-osoitteista oli voittoa – noin 14 000 dollarin hintamerkillä. Koska nykyinen hinta on vielä korkeampi, 15 200 dollaria, tämä tilasto saattaa nyt olla kohti 99% -merkkiä.

“Marraskuun 4. päivänä BTC: n käyttämättömien tapahtumien (UTXO) osuus voitosta ylitti 98% ensimmäistä kertaa joulukuun 2017 jälkeen”, Coin Metrics kirjoitti viikoittaisessa sähköpostissaan.

Tämä mittari tarkastelee Bitcoinin hintaa, kun BTC: tä siirrettiin aiemmin, verrattuna nykyiseen hintaan. Ja se voi osoittaa jonkin verran viitteitä siitä, aikovatko haltijat myydä.

“Suuri prosenttiosuus UTXO: ista voitossa saattaa merkitä suhteellisen alhaista myyntipainetta, koska kapitulaation riski on pieni. Mutta päinvastoin, se voi viitata siihen, että jotkut sijoittajat voivat pian alkaa ottaa voittoja, jos mahdollisista voitoista tulee liian hyviä luovuttamiseen” se lisäsi.

Kummassakin tapauksessa verkosto näkee sekä toimintaa että hintoja, joita ei ole nähty vuoden 2017 härkäajon jälkeen. Ja haltijat ovat vain nouseva.