• Bitcoin is de afgelopen maanden begonnen aan een spectaculaire rally.
  • Na een dieptepunt in de 3.000 dollar in de maand maart, steeg de opbrengst tot 12.500 dollar.
  • Bitcoin handelt momenteel voor $10.700, nog steeds ver boven het niveau van de crash in maart.

Een fractal voorspelt dat de asset binnenkort een sterke bearish reversal kan ondergaan.
Dit komt ondanks trends aan de ketting die suggereren dat de spreekwoordelijke Bitcoin Method-bal in het stierenveld ligt.

BITCOIN FRACTAL VOORSPELT EEN STERKE CORRECTIE IN DE NABIJE TOEKOMST

Bitcoin zou al snel een sterke omkering kunnen zien, voorspelt een griezelig omgekeerd fractalpatroon dat door een crypto-asset-handelaar wordt waargenomen.

De handelaar deelde onlangs de onderstaande grafiek, die laat zien dat de omgekeerde prijsactie van Bitcoin sinds de hoogtepunten van februari lijkt op de macro-prijsactie van de zeepbel van 2017. Deze fractale vergelijking suggereert dat de cryptocurrency snel zal dalen naar de $6,000-7,000 wanneer de beren het weer overnemen.

Het is de moeite waard om op te merken dat de analist die deze fractal heeft gedeeld er een is die historisch accurate grafieken heeft gedeeld.

Ten eerste, eind augustus voorspelde hij dat de belangrijkste cryptocurrency zou dalen tot $9.700 in de weken na zijn analyse. Dit was toen Bitcoin rond de $12.000 handelde, wat betekent dat hij één van de weinigen was die suggereerde dat zo’n daling zou plaatsvinden.

De reden waarom hij een retracement verwachtte, was dat de prijsactie een dalende trend vertoonde en dat er een samenloop van technische ondersteuning was in het door hem gespecificeerde bereik.

Zijn voorspelling bleek meestal accuraat te zijn, aangezien Bitcoin van de $12.000 regio daalde naar $9.800 over een periode van een week.

Mocht de geschiedenis rijmen, dan kan Bitcoin in de komende weken een sterke retracement ondergaan.

ON-CHAIN TRENDS DIE STIEREN ONDERSTEUNEN

Maar de trends in de keten ondersteunen de stieren. Willy Woo, een prominente on-chain analist, gaf onlangs commentaar op de trends van het onderliggende Bitcoin-netwerk:

“We zien een piek in de activiteit van nieuwe deelnemers die bij BTC binnenkomen die nog niet in de prijs wordt weerspiegeld, het gebeurt niet vaak. Dit is wat handelaren een divergentie noemen, in dit geval is het duidelijk bullish.”

Dit wordt bevestigd door het feit dat de hash rate van het Bitcoin-netwerk ondanks de zwakke punten op korte termijn nog steeds hoger ligt.

De hash rate van het Bitcoin-netwerk is de afgelopen weken regelmatig getest en heeft nieuwe records opgeleverd naarmate er meer mijnbouwmachines online komen.

Dit suggereert dat de mijnwerkers van BTC zich inzetten voor de groei van het netwerk op de lange termijn en zien de waarde in het aanzetten van meer machines.