Robert Kiyosaki: De prijs van BTC zal dalen als COVID voorbij is.

Robert Kiyosaki – de beroemde auteur van het bestsellersboek “Rich Dad, Poor Dad” – heeft het weer eens over bitcoin en over hoe ‘s werelds nummer één cryptocurrency door marktcap een dreigende crash onder ogen ziet als er eenmaal een COVID-vaccin te voorschijn komt.

Robert Kiyosaki: Als er eenmaal een vaccin opduikt, is het allemaal voorbij

Het idee achter bitcoin is nu dat het een sterk instrument is dat iemands rijkdom potentieel kan afdekken tegen inflatie en andere harde economische omstandigheden. Veel van deze omstandigheden worden veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus, dat zes maanden geleden, in maart van dit jaar, voor het eerst in een wereldomspannende kwestie veranderde.

In die tijd begonnen onze financiële markten allemaal uit elkaar te vallen. De voorraden daalden tot enorme dieptepunten, terwijl de bitcoin zelf er zwaar onder leed. De munt daalde kortstondig in het hoge $3.000 bereik van $9.000 om uiteindelijk terug te keren naar het $5.000 bereik. Uiteindelijk, na ongeveer twee maanden, vond de munt zichzelf terug waar hij was.

Toch is Kiyosaki er niet van overtuigd dat de geluksbitcoin, die de laatste tijd is blijven hangen. Hij merkte in een serie tweets op dat bitcoin het op dit moment goed doet omdat het een hulpmiddel is in tijden van crisis, maar als er eenmaal een vaccin voor de pandemie komt en de crisis voorbij is, zal bitcoin weer worden overspoeld door anonimiteit en beestachtigheid.

Hij merkte verder op dat een van de grote redenen voor de uiteindelijke ondergang van bitcoin zal zijn dat wanneer het coronavirus eenmaal goed en verdwenen is, de VS te maken zullen krijgen met de enorme schuld die het in deze barre tijden heeft moeten incasseren, wat uiteindelijk een negatief effect zal hebben op de status en de prijs van BTC.

Hij stelt:

U.S. schuld. Amerikaanse bankroet. 28 biljoen dollar balansschuld. $120 biljoen buiten balans sociale verplichtingen… Wat gebeurt er als het vaccin is bewezen? Goud, zilver en bitcoin zal CRASH. Koopgelegenheid. Echt probleem. Geen pandemie. Echt probleem enorme Amerikaanse schuld… Goud, zilver, bitcoin beste investeringen op lange termijn.

Niet noodzakelijkerwijs een slecht ding

Zijn woorden zijn interessant in die zin dat Kiyosaki zich de afgelopen maanden grotendeels heeft afgewend van zowel de gouden als de zilveren en geduwde bitcoin als het ultieme investeringsmiddel. Het is interessant dat hij nu terugkeert naar de edele metalen en deze erkent als items die deel moeten uitmaken van een gevestigde vermogensvoorraad of portefeuille.

Bovendien merkt hij op dat de bitcoin weliswaar kan crashen, maar dat de situatie niet noodzakelijkerwijs tot ernstige problemen zal leiden. Het zal eerder een interessante periode van investeren zijn voor zowel ervaren als nieuwe handelaren. Hij gelooft dat de prijsdalingen die waarschijnlijk door bitcoin, goud en zilver zullen worden veroorzaakt, mensen de kans zullen geven om tegen lagere prijzen te kopen, en zo deze activa terug te brengen naar waar ze ooit waren zonder de pandemie die eraan vastzat.